Over Titus

Titus Meeuws (1976, Roermond) omschrijft zijn werkwijze als volgt:

Als ik door de stad loop dan zie ik licht en objecten. Objecten die het licht tegenhouden, onderbreken of reflecteren. In die chaos zoek ik altijd naar een zekere orde, een ritme dat een compositie zou kunnen vormen. Binnen die compositie speel ik met het licht en dat bepaalt de stemming in het schilderij. Ik kijk niet naar de functie van alle dingen om me heen. Ik beschik over een romantisch filter waarmee ik de kleuren en de contrasten van het licht in me opneem. Bij het maken van een schilderij gaat het me erom een bevredigende compositie te vinden waarbinnen objecten een evenwichtige samenstelling vormen met schaduwen en lichtreflecties.

Titus studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (1994 - 1998) en de Willem de Kooning Academie Rotterdam (2000 - 2002).
Zijn werk is opgenomen in de collecties van oa Unilever, het Haags Gemeente Archief, de Tweede Kamer der Staten - Generaal, het Katwijks Museum en het Schevenings Museum.
In 2019 schilderde Titus meer dan 50 schilderijen voor de Amerikaanse TV serie Undone (Amazon Prime, Hisko Hulsing).
Over zijn werk verschenen twee boeken; Buiten Spelen met teksten van Piet Wackie Eysten en Gijsbert van der Wal en Haags Licht met teksten van cabaretier Paul van Vliet.

website: titusmeeuws.com