schilderij laten maken gekleurd passe partout


 
home - schilderij laten maken hoe werkt dat - schetsen - hoe lang duurt het om een schilderij te laten maken - wat kost het om een schilderij te laten maken - gekleurd of wit passe-partout


Gekleurd of wit passe-partout?


 
Een aquarel komt standaard in een passe-partout met een lijst achter normaal glas. De kleur van het passe-partout doet het extra werk om de aquarel te laten spreken aan de wand, en de lijst is een afkadering van dit geheel. 
 De kleurkeuze staat volledig los van een “favoriete kleur” of de tinten van het interieur waar de aquarel komt te hangen. Wit voegt niets aan de aquarel toe, en heeft het nadeel dat de aquarel altijd donkerder wordt, omdat niets zo helder is als het passe-partout zelf. Bovendien is het een natuurlijke neiging om eerst naar het licht te kijken en daarna pas naar donkere partijen. 
De aquarel doet zijn werk het best in een geschikte gekleurde passe-partout en een goede plek in de kamer. Soms is dat boven de bank, maar het kan heel verrassend werken wanneer u het werk ook eens op andere plekken hangt om te kijken wat dit met het werk doet.