schilderijlatenmaken blije klanten

home - schilderij laten maken hoe werkt dat

Een schilderij laten maken.

Hoe werkt dat?

 

"Eén van de leukste aspecten aan werken in opdracht vind ik het samenwerken" 

Ik ben Titus Meeuws en ik maak naast mijn vrije werk (galerie Mokum Amsterdam, Morren Galeries Utrecht, Kunstzaal van Heijningen Den Haag) al meer dan 20 jaar schilderijen in opdracht. Ik schilder huisportretten voor bedrijven en particulieren en mijn werk is opgenomen in de collecties van oa Unilever, Haags Gemeente archief, Muzee Scheveningen, Katwijks Museum en de Tweede Kamer der Staten-generaal.

Eén van de leukste aspecten aan werken in opdracht vind ik het samenwerken. U en ik hebben allebei dezelfde wens; Uw geliefde onderwerp moet vastgelegd gaan worden in een prachtig schilderij. U hebt het plan, ik heb de expertise.

"Het onderwerp zelf is in feite ondergeschikt"

Ieder goed schilderij en iedere goede aquarel vragen vooraf om een plan. En dat moment breekt al aan voordat het papier op de werktafel ligt. Tijdens het kijken naar het onderwerp ben ik al bezig met hoe ik het naar verf kan vertalen.  Eerst moet het onderwerp aantrekkelijk in een compositie vallen. Vervolgens zijn er versterkende factoren in de omgeving, maar ook factoren die de compositie zullen verstoren. En dan is er het licht, de voornaamste factor die zorgt voor leven in de aquarel. Het onderwerp zelf is in feite ondergeschikt. En dat gegeven zorgt regelmatig voor intensieve maar boeiende gesprekken met de opdrachtgever.

Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

"Uiteindelijk schaft de opdrachtgever geen plaatje aan, maar een kunstwerk; een emotie, een levende herinnering"


Veel klanten die een schilderij laten maken hebben een wens en zien het schilderij daarbij zelfs al voor zich. Ik hoef het alleen nog te schilderen en dan kan het aan de muur! Om een eerlijk schilderij te laten maken dat zal blijven boeien moet ik echter zelf het onderwerp onderzoeken en er met mijn eigen filter een interpretatie aan geven. Ik slaag er gelukkig altijd goed in om dat vooraf met een opdrachtgever te bespreken. Ik vind het heel belangrijk dat een klant dat gegeven begrijpt, want uiteindelijk schaft de opdrachtgever geen plaatje aan, maar een kunstwerk; een emotie, een levende herinnering. En dat resultaat valt of staat met een goed schilderij. Schetsen

 

 Voor iedere klant die een schilderij wil laten maken teken ik eerst compositie schetsen.

schilderij laten maken in amsterdam grachtengordel

Hoe lang duurt het om een schilderij te laten maken?

Ik zal eerst uitgebreid naar het onderwerp komen kijken.

Wat kost het om een schilderij te laten maken?

Het tarief voor een schilderij in opdracht wordt berekend naar het formaat en de techniek

Kennismaken?

U bent welkom tijdens mijn tentoonstellingen!